Barcelona är Spaniens näst största stad med en befolkning på ungefär 1,6 miljoner. Staden är också en av de främsta turiststäderna i Europa och lockar tio-tusentals turister varje år, om inte varje månad.

Staden har väldigt mycket att bjuda på likt andra storstäder så som sevärdheter, god mat och ett aktivt nattliv. Men Barcelona har också en jätte lång strand som stadskärnan växt ut mot och det gör att du kan sola och bada nära stadslivet.

Oavsett om du vill vara bortrest en längre tid, en vecka eller bara för en weekend så är Barcelona en trevlig stad att resa till.

Denna bloggen kommer gå in djupare på hur hittar det bästa hotellet efter dina behov så är du intresserad av tips på hotell så rekommenderar jag dig att du läser hela bloggen. Något som bloggen däremot inte kommer gå in på är hur man tar sig dit på bästa sätt.

Flyg till Barcelona är det absolut bästa och enklaste sättet att resa dit. Alternativ som tåg och bil blir egentligen endast aktuellt om du inte kan flyga. Om du vill hitta billiga flygbiljetter till Barcelona så föreslår jag att du söker efter billiga flyg på en sida som söker bland flera hundratals flygbolag.

Det är inte allt för ovanligt att man kan hitta flygbiljetter för ca 1000kr/st med tur-retur till Barcelona. Om du sedan kombinerar det med ett prisvärt hotell så har du snabbt fixat en billig utlandsresa.

På Reser.se kan du läsa mer om Barcelona och hitta resor dit.