Barcelona är populärt resmål och inte minst ett populär destination för weekendresor. När den svenska hösten drar med sig mörkret är det många svenskar som önskar att de kunde resa bort, bara för några dagar och få njuta av värmen och solen. Det är vid dessa tilfällen som det också är skönt att komma undan ganska billigt.

Ett billigt hotell är väsentligt för att resan ska bli billig och det finns en hel del billiga hotell i Barcelona. Priserna ligger från ca 400kr/natt under lågsäsong, och från ca 600kr/natt under våren och hösten. Om du vill komma riktigt billigt undan så är dessa hotellen för dig.

Även om priset är viktigt så vill många ändå bo med hyffsad standard. Barcelona har givetvis även detta och du kan få hotellrum med bra standard från ca 1000kr/natt – något som får anses billigt med tanke på att det är ett helt rum för 2 vuxna.

Fyra dagar i Barcelona med ett billigt hotell kan man få från ca 2500kr/person. Om du är riktigt duktig på att hitta billiga flygbiljetter så kanske du kan få ner priset ytterligare.

För att boka ett billigt hotell så kan du gå in på http://www.billiga-hotell.nu/spanien/barcelona/ och titta på hotellen sorterade efter pris. Där kan du snabbt navigera fram till ett hotell som passar dina standarder och plånbok.